Teimme viikonloppuna avomieheni kanssa ensimmäistä kertaa hirvipaistia. Viime vuonna saatu liha on odottanut pakastimessa, että vastaan tulee hyvän kuuloinen resepti. Kun siis Tammen keittokirjasta bongattiin hirvipaisti, jonka kanssa tarjoillaan punaviinipohjaista inkivääri-suklaakastiketta, oli päätös aika yksimielinen.  

Alla kuva raaka-aineista (selleriä, riistafondia, kaltattuja purkki[tämän verran oikaistiin]tomaatteja, punaviiniä, purjo, sipuli, inkivääri, porkkana, suklaata, itse paisti ja perunat lisukemuusiin).

Liemipohja tehtiin kasviksista ja punaviinistä.

Lihan kehityskaari. Kokeilin ensimmäistä kertaa paistin sitomista, ja nättiä tuli. Viimeisen kuvan paisti on ensin paistettu ja sitten haudutettu liemessä.

Haudutusliemestä poistettiin kasvikset, suurustettiin maizenalla ja lisättiin suklaata, raastettua inkivääriä ja mausteita.

Ja tässä lopputulos. Lisukesalaattai/-kasvikset vähän niin kuin unohtui, mutta se ei menoa haitannut. Nams! :)