Viimeisimpänä projektinani (joka on suurelta osin vienyt kaikilta muilta potentiaalisilta projekteilta tehokkaasti aikaa), tein ystävälleni talvitakin.

Malli pidettiin samana kuin vanha takki, joten siitä sain purkamalla suoraan kaavat uuteen takkiin. Vanha vuori oli aivan priimakunnossa, joten uusiokäytin sen sellaisenaan. Lisäksi vanhat metallinapit pääsivät uuteen takkiin.

Esikuvana uuden takin tyylille oli ystäväni poimiva mainoskuva punaisesta syystakista. Vanha takki oli musta, joten uuteen valitsimme tyttömäisemmän lilan kankaan.

Parhaiten kankaan väri tulee esiin ylhäällä olevasta kuvasta, jossa kangas on leikattu. Oikeanpuoleisessa kuvassa voi verrata vanhaa takkia uuteen.

 

Yksityiskohtana takin hihaan ompelin nappirivin ja huijausnapinlävet, jotka eivät oikeasti toimi eikä nappeja ole tarkoitus saada auki.

Muita onnistuneita yksityiskohtia olivat mielestäni taskut sekä varsinaiset napinlävet.

Lopputulokseen olen tyytyväinen. Vanhaan malliin eroja on muutama, joihin otimme mallia mainoskuvassa olleesta takista ja joilla yritimme tehdä takista naisellisemman. Takkia voi pitää joko ylös asti napitettuna tai auki. (Vanhan takin koristeompelee tekivät liepeestä liian jäykän auki pidettäväksi).

Yksityiskohtina lisäsimme harmaata, nappien kanssa yhteensopivaa koristenauhaa. Lisäksi lisäsin vyön. Valitettavasti kuvassa takin malli ei aivan pääse oikeuksiinsa, koska se on henkarissa, eikä päälle puettu. Kuitenkin olen kaiken kaikkiaan tyytyväinen lopputulokseen.